Kathostrip

Kathostrip bezoekt het 10e Brussels Stripfeest

Kathostrip: Vincent & Ine Kemme, met CRIABD secretaris Michel Maes

Op zaterdag 14 september bezocht Kathostrip de 10de editie van het Stripfeest in het Warandepark te Brussel, meer in het bijzonder de stand van ‘CRIABD’, onze ‘moedermaatschappij’: een internationaal centrum voor het religieuze stripboek, gevestigd in de Belgische en Europese hoofdstad. Het was goed onze jezuïetenbroeder Roland Francart, de oprichter van CRIABD, en zijn naaste medewerkers weer te ontmoeten en ‘de violen op elkaar af te stemmen’ rond het het thema van de nieuwe evangelisatie door middel van het medium stripboek. We bespraken enkele lopende projecten voor nieuwe uitgaven in het Nederlands.

 

Enkele foto’s van de CRIABD-stand:

 

 

Europese Gabriël-prijs 2019

Tijdens het stripfestival werd de Europese Gabriël-prijs 2019 uitgereikt de Arnaud Delalande en Laurent Bidot voor hun stripboek François.

Francois

Uit de oude doos

Uit de oude doos vonden we nog wat religieuze stripboeken die al lang niet meer in de handel te verkrijgen zijn, zoals 

Ondertussen zijn we in gesprek met uitgevers en belanghebbenden over de uitgave in het Nederlands van twee recente christelijke stripboeken uit het Franse taalgebied (uitgeverij Artège):

Voor deze uitgaven in het Nederlandse taalgebied moeten uitgevers flinke financiële risico’s nemen. Wenst u dergelijke uitgaven financieel te steunen, stuurt u dan een mailtje naar kathostrip@gmail.com. Dank u wel! 

https://www.criabd.eu/event/fete-de-la-bd-de-bruxelles/


Posted

in

by

Tags: