Kathostrip

Stripdorp in Opwijk

Op zondag 27 mei 2018 bezocht een hoge delegatie van CRIABD, de ‘moedermaatschappij’ van Kathostrip, ‘Opwijk Stripdorp’, een stripbeurs in de gelijknamige Vlaamse gemeente. De delegatie bestond uit Roland Francart, oprichter en directeur van CRIABD, Michel Maes (secretaris) en zijn dochter Marie-Françoise Maes (fotografe). 

In 2016 werd de allerlaatste stripbeurs georganiseerd door jeugdhuis Nijdrop van Opwijk. De Strip-o-theek ontstond 35 jaar geleden en de stripbeurs werd georganiseerd sinds 1978. De collectie van meer dan 15.000 stripverhalen werd in 2016 verkocht aan de Gemeente Opwijk.

Met het stripfestival van 27 mei blies de gemeente Opwijk de stripbeurs weer nieuw leven in. Zo werd de binnenkoer omgevormd tot een stripdorp met de nodige inkleding, animatie en workshops. De beurs zelf werd georganiseerd in de Schuur van Hof ten Hemelrijk.


Onze delegatie had de kans om Geert de Sutter te ontmoeten, die een stripboek vervaardigde  over de geschiedenis van Opwijk ‘De Schat van de Harmonie’. Er was ook een “fresco” te zien worden gemaakt voor de ogen van het publiek.

Hier nog enkele foto’s van het bezoek van de CRIABD-delegatie:

Vincent Kemme (helaas verhinderd op die dag).

 


Posted

in

,

by

Tags: