Kathostrip

Kathostrip op het Ignis Webmagazine

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=vNS5v6NPP38]

 

Kathostrip, dat in het Nederlandse taalgebied instaat voor het religieuze stripboek, is niet onopgemerkt gebleven bij de Nederlands-Vlaamse provincie van de Jezuïeten! Pater Philip Debruyne SJ, een Vlaamse jezuïet, voormalig redacteur-programmamaker voor de Katholieke Televisie- en Radio Omroep, thans communicatiedeskundige voor de Europese jezuïeten, heef onlangs uw Kathostrip webmaster voor de camera gehaald voor een heus interview over ‘Het geheim van een goede katholieke strip’. Daarin onthult ondergetekende dé drie ingrediënten van een pakkend religieus stripverhaal.

KathoStrip is een kleine organisatie die zich bekommert om het stimuleren, bekendmaken en verspreiden van de Nederlandstalige christelijke religieuze strip, het kleine broertje van de CRIABD, het Centre Religieux d’Information et d’Analyse de la Bande Dessinée, geleid door de Brusselse jezuïetenbroeder Roland Francart.

In navolging van de CRIABD kent ook KathoStrip jaarlijks een prijs uit voor de beste religieuze strip in ons taalgebied. Dit jaar gaat die naar Vincent, heilige tussen de musketiers van Dufaux en Jamar. De prijs zal waarschijnlijk in september uitgereikt worden op een familiedag in Scherpenheuvel.

Meer informatie: www.igniswebmagazine.nl.

VK.


Posted

in

,

by

Tags: