Kathostrip

Nieuwe stripboeken in 2016

gabrielprijs-2017In 2016 zijn er voor zover wij van Kathostrip weten, tien religieuze stripboeken verschenen in Nederland en België. Zoals u weet wil Kathostrip het religieuze stripboek in het Nederlandse taalgebied bevorderen. Wij zijn een katholieke organisatie in Vlaanderen, geleid door een Nederlander, katholiek maar met een open en welwillende houding naar reformatorische/evangelische en oosters-orthodoxe christenen. Daar waar het evangelie langs de weg van het stripboek wordt bevorderd, willen wij dat ondersteunen, met een oecumenisch hart.

Kathostrip is de Nederlandstalige afdeling van CRIABD, een veel grotere, internationale, vooral Franstalige organisatie, gevestigd in Brussel: Centre Réligieux d’Information et d’Analyse de la Bande Dessinée (Religieus Centrum voor Inforatie en Analyse van het Stripboek).

Hier volgen – in alfabetische volgorde – de titels van de in 2016 verschenen stripboeken, die kunnen meedingen naar de Gabriël-prijs voor 2017, verleden jaar uitgereik in de Domkerk te Utrecht. Voorwaarden onderaan deze pagina.

Om mee te dingen naar de Gabriël-prijs voor het beste religieuze stripboek van het afgelopen jaar dienen de uitgevers ten laatste in de eerste week van februari 2017 twee presentie-exemplaren te sturen naar:

Kathostrip, Parklaan29-2, B 9300 Aalst (België). Voor info: +32 (0) 474 771 971.

De datum en plaats van de prijsuitreiking – ergens in (Zuid-) Nederland of Vlaanderen, zal in februari of maart 2017 bekend gemaakt worden!  

Wij wachten met spanning uw inzendingen af! 


Posted

in

,

by

Tags: