Kathostrip

Gabriel-prijs 2016

gabrielprijs2016Elke jaar reikt Kathostrip de Gabriël-prijs uit aan het beste Nederlandstalige religieuze stripboek van het voorgaande jaar. Kathostrip is de Nederlands-Vlaamse afdeling van CRIABD, een internationale vereniging voor het religieuze stripboek. Vorig jaar ging de prijs naar de twee stripboeken over Johannes Paulus II: ‘Karol Wojtyla van Krakau tot Rome’ en ‘Onvermoeibare pelgrim’ (Dominique Bar, Louis-Bernard Koch en Guy Lehideux). Welke stripboeken dingen dit jaar mee? Wij geven hieronder de titels van stripboeken of uitgaven uit 2015 die bij ons bekend. Mocht u nog uitgaven kennen die naar uw mening mee zouden kunnen dingen, uitgaven die aan onze aandacht zijn ontglipt, dan is dit het moment om deze aan ons mee te delen: schrijf dan snel naar kathostrip@gmail.com.

Uitgevers/stripmakers die mee willen dingen naar de prijs worden verzocht twee presentexemplaren te sturen naar: Kathostrip, Parklaan 29-1 te B-9300 Aalst (België), indien zij dit nog niet gedaan zouden hebben.

De uitgaven in 2015 voor zover bij ons bekend, in willekeurige volgorde:

De jury beoordeelt deze stripboeken op drie criteria:

  • Evangelische inhoud
  • Artistieke kwaliteit
  • Literaire kwaliteit

De plaats en datum van de prijsuitreiking, een oorkonde en de nodige naamsbekendheid dientengevolge, wordt nog nader bekend gemaakt.

Tegelijk moedigen wij striptekenaars, scenaristen, uitgevers en verkoopadressen nu al uit ons te informeren over nieuwe initiatieven voor 2016.


Posted

in

by

Tags: